Deze handleiding laat zien hoe de agenda gebruikt kan worden om bewoners zelf een afspraak in te laten plannen.

De agenda is op projectniveau in te zetten en functioneert als een datumprikker. Om de functie te gebruiken log je in op admin.renovatieplanner.nl en navigeer je naar het gewenste project. Standaard zien we hier het project overzicht. Boven in beeld is naast "overzicht" "agenda" de tweede optie ( zie onderstaande afbeelding ). We klikken op "agenda" om naar de functie te gaan.

Bovenstaand zien we de standaard weergave in het tabblad "agenda". Rechts in beeld hebben we een aantal knoppen te weten; "nieuwe datumprikker", "vandaag" en 2 pijltoetsen om van week te wisselen. Met de knop "vandaag keer je in de weergave terug naar de huidige datum. Met de knop "nieuwe datumprikker" maken we een nieuwe planningsoptie voor bewoners aan. Als we er op klikken krijgen we onderstaande weergave om een nieuwe datumprikker te maken.

In de linkerkolom met daarboven "Details" kunnen we de datumprikker specificeren. We beginnen met aangeven welke woningen de betreffende afspraak mogen maken. We klikken hiervoor op de gele knop "Woningen Selecteren". We krijgen dan onderstaande weergave. Hier kunnen we over 3 tabbladen navigeren, Bouwstromen, Woninggroepen en Woningen. In het tabblad woningen kunnen we losse woningen selecteren voor de datumprikker. In het blad woninggroepen kunnen we in een keer een gehele groep toevoegen. ( woninggroepen worden aangemaakt in het tabblad woningen ). Met de optie bouwstromen kan de datumprikker worden toegekend aan een bouwstroom. Een bouwstroom kan meerdere woningen en of woninggroepen bevatten.

Als de woningen zijn geselecteerd vul je de rest van de details in. Geef de afspraak een naam en omschrijving. Voor herkenbaarheid in de calenderweergave kan ook een kleur worden gekozen voor de datumprikker. Vervolgens kies je een start en einddatum voor de datumprikker en geef je aan hoeveel adressen per gekozen inschrijfmoment mogen plannen. Ook geef je de duur van de afspraak aan. Standaard staan beide waarden op 1. Wil je de duur van de afspraak aanpassen naar bijvoorbeeld een half uur dan wordt dit 0,5 etc.

De laatste stap is om aan te geven op welke tijdstippen en dagen we een tijdsvak willen openen voor bewoners om een afspraak te plannen. We klikken hiervoor op het gewenste tijdstip in de calenderweergave. In het bovenstaande voorbeeld heb ik op maandag om 10 uur geklikt. Wanneer alle momenten zijn aangevinkt klik je op opslaan om de datumprikker te publiceren in de bewonersapp.

We zien dan het overzichtsscherm met alle mogelijke opties. Indien we wijzigingen door willen voeren in de datumprikker klikken we in de linker kolom onder "legenda" op de naam van de datumprikker die we aan willen passen. Wanneer bewoners een datum hebben geselecteerd zien we die terug onder de woningdetails van deze bewoner. Meer hierover in de handleiding "woningen - informatie en opties".