Beste gebruiker

Graag willen we je de nieuwe output module in de renovatieplanner laten zien. Met deze module maak je zelf je meterkastlijsten en custom output rapporten.

De nieuwe module “output” vindt je als een van de tabblad opties in je project helemaal aan het einde.

Met Output kun je zelf op basis van Formulieren en Woonwinkelen een output genereren. Zo maak je eenvoudig een meterkastlijst op basis van je opname of print je bewonerskeuzes die zijn gemaakt uit woonwinkelen makkelijk uit. In de onderstaande handleiding leggen we uit hoe je de nieuwe optie kunt gebruiken.

Neem voor vragen of feedback contact op met Support.

Om deze functionaliteit te kunnen gebruiken moet deze eerst in Rechten en Rollen worden geactiveerd. Dit doe je als volgt:

1. Een beheerder met toegang tot het "Rechten en Rollen" overzicht gaat naar deze instellingen.
  2. Onder het kopje "Rollen beheren" geeft de beheerder de gebruikers typen die toegang moeten krijgen tot "output" de correcte rechten

In het onderstaande scherm zie je het output overzicht. Hier is een overzicht van output mappen te zien.

Door op de knop "Nieuwe map" te klikken wordt de volgende pop-up getoond.

Vul hier de naam van de output map in en klip op de knop "Opslaan".

Het volgende scherm word getoond.

In dit scherm wordt een overzicht van output mappen getoond. Door een output map aan te klikken worden de output templates getoond.

Klik op de knop "Nieuw output template" om een template aan te maken.

Vul hier de naam van het template in. Door op "Opslaan" te klikken word het volgende scherm getoond waar de pdf kan worden gemaakt.

Deze pagina bestaat uit twee delen. Aan de linkerkant het overzicht van toegevoegde elementen en aan de rechterkant een overzicht van alle beschikbare elementen.

Hier onder volgen de drie type elementen waarmee de pdf kan worden ingericht.

Deze elementen kunnen vanuit de rechterkant naar de linker kant worden gesleept.

De elementen aan de linkerkant kunnen worden verwijderd en van volgorde worden gewijzigd.

Type 1:

Dit zijn standaard elementen en zijn bedoeld om de andere elementen toe te lichten.

De opties zijn als volgt:

1. Kop: De kop kan worden gebruikt om een grote tekst te plaatsen.
  2. Tekst: Dit is een standaard tekst veld en kan worden gebruikt om in detail een toevoeging aan de getoonde elementen te geven.
  3. Lijn: Dit is een zwarte lijn die door de hele pagina een streep zet.

Type 2: Formulieren

Dit zijn de ingevulde gegevens van formulieren.

Deze elementen halen de gegevens van een ingevuld formulier op.

Type 3: Woonwinkelen

Dit zijn de ingevulde gegevens van woonwinkelen.

Deze elementen halen de gegevens van een ingevuld woonwinkel formulier op.

Hieronder is een voorbeeld van een opgemaakte pdf te zien.

Vergeet niet na het aanmaken van een pdf op "Opslaan" te klikken.

Door op de knop "Toon voorbeeld" te klikken word het volgende scherm geopend in een nieuw tabblad. Hierin staat geen data getoond omdat dit gaat om een voorbeeld.

Door terug te gaan naar het output overzicht scherm kan er een overzicht van beschikbare templates worden gevonden. Hier zijn drie opties te kiezen door de muis over het gekozen template te plaatsen. Naam Bewerken, PDF en verwijderen.

Door op pdf te klikken wordt het volgende scherm getoond. Hier kan een woning worden gekozen.

Door op de woning te klikken en op de "Selecteren" knop te klikken wordt het volgende scherm getoond.

Hier kan een briefpapier worden geselecteerd. Door op "Selecteren" te klikken wordt de pdf in een nieuw tabblad getoond.

Als de opmaak moet worden veranderd kan op de naam van het template worden geklikt. Hierdoor wordt de volgenden pagina geopend.

Door op "Bewerken" te klikken kan de pdf worden aangepast.

Als er dingen niet duidelijk zijn horen wij dit graag. Er kan contact worden opgenomen via support@renovatieplanner.freshdesk.com en 085 760 0565