Om beter samen te kunnen werken met externe collega's als onderaannemers en opdrachtgevers voegen we in de Renovatieplanner de optie toe om externe gebruikers uit te nodigen. In deze handleiding leggen we uit hoe je dit doet.

Externe gebruikers zijn gebruikers die niet in het gebruikersoverzicht staan van je bedrijf. Om veilig met derden samen te kunnen werken kunnen die vanaf nu uit hun eigen omgeving samenwerken in jouw project. Met rechten en rollen bepaal je exact wat ze wel en niet kunnen in je project.

Om samen te kunnen werken met derden nodig je ze in je project uit in het projectteam. Dit doe je in het project op de beheeromgeving online in het tabblad " Projectteam ". Heb je dit tabblad niet beschikbaar neem dan contact op met je IT beheerder, het kan zijn dat je geen rechten hebt in de Renovatieplanner om het projectteam te beheren.

In het tabblad projectteam kun je aan de rechterkant op de knop team kiezen klikken.

Wanneer je daar klikt kun je interne medewerkers koppelen aan het project. Hier zie je nu een nieuwe knop " externe werknemer uitnodigen beta "

Om een externe medewerker toe te voegen klikken we op de knop Externe werknemer uitnodigen.

Er verschijnt een popup in het scherm om door de stappen heen te lopen.

In het popup scherm kunnen we in de bovenste balk een email adres typen om iemand uit te nodigen. Wanneer we de uitnodiging hebben verzonden komen ze in het onderste overzicht. Hier kun je de status zien van de uitnodiging. Daarnaast kun je de rollen toewijzen. Dit doe je door in het rechter vlak te klikken naast de uitgenodigde gebruiker.

Er zal een dropdown komen waarbij je kunt kiezen uit de verschillende bedrijfsrollen. De uitgenodigde externe werknemer kan binnen dit project de rechten uitoefenen die binnen deze rol zijn gedefinieerd. Om meer te weten te komen hoe je dit beheerd lees onze handleiding voor het beheren van rechten en rollen.

Na het verzenden van de uitnodiging zal er een email worden verzonden naar de uitgenodigde gebruiker. Heeft deze gebruiker al een renovatieplanner account dan kan hij de uitnodiging accepteren. Het project zal voor deze medeweker dan zichtbaar worden in zijn/haar account.

Wanneer een gebruiker nog geen renovatieplanner klant is en dus ook geen account heeft dan wordt gevraagd naar het invullen van een naam en een wachtwoord. De gebruiker kan vervolgens inloggen in een eigen omgeving om in de uitgenodigde projecten te werken.

Deze functionaliteit is in verdere ontwikkeling. Bij vragen en of opmerkingen neem contact op met support@renovatieplanner.nl