In de formulieren app hebben we het mogelijk gemaakt om back-ups te maken voordat er gesynchroniseerd wordt. In deze handleiding leggen we uit hoe je deze back-ups handmatig van je apparaat kunt halen en ze vervolgens op de computer kunt uploaden in de Renovatieplanner.

Let op! wanneer je de formulieren app de eerste keer installeert vraagt deze of er meldingen gestuurd mogen worden. Deze dien je te accepteren zodat je een melding krijgt wanneer een back-up bestand op je apparaat is gedownload.

Backups exporteren vanaf je telefoon of tablet

Op je telefoon of tablet wordt automatisch een back-up gemaakt bij ieder formulier voordat je deze gaat synchroniseren. Je vindt deze terug op je beginscherm in de tegel "back-ups".

Wanneer je deze weergave opent zie je hier groene of witte regels, wanneer een regel groen is betekend dit dat het formulier goed is gesynchroniseerd. Je kunt de back-up dus gerust verwijderen. Witte regels zijn nog niet gesynchroniseerd met de database.

Om een formulier/resultaat uit de app te exporteren swipe je op de gewenste regel van rechts naar links zodat je de drie opties op de balk ziet verschijnen zoals in bovenstaande afbeelding.

Vervolgens kies je de middelste optie in het gele vlak.

android - hier wordt een .zip bestand gedownload die je terug kunt vinden in je map "downloads" op je toestel. Deze map je doorgaans benaderen met een app die "mijn bestanden", "Files" of iets dergelijks heet. Android apparaten kun je met een usb-snoer aansluiten op je PC en de bestanden uitlezen als een usb stick. Ook kun je ervoor kiezen het bestand naar jezelf te mailen.

apple - op een Apple apparaat wordt het deelmenu voor Apple apparaten geopend. Kies hier de meest handige optie om het bestand op je computer te krijgen. Bijvoorbeeld door het naar jezelf te emailen.

Bestand inlezen in de renovatieplanner

Wanneer je het .zip bestand op je PC hebt geplaatst kun je deze importeren in de Renovatieplanner. Dit doe je door naar de beheeromgeving te gaan op https://admin.renovatieplanner.nl

Hier kies je de optie "formulieren backups importeren" in de linker menu kolom. je zie t dat het scherm zoals bovenstaand.

Je kiest de knop bestand kiezen en opent de bestandsverkenner op je computer. Hier selecteer je het .zip bestand dat je wilt importeren. Wanneer je dat hebt gedaan kies je voor "uploaden".

We gaan nu het bestand scannen, wanneer dit is voltooid zie je een overzicht van het bestand in je scherm dat waarschijnlijk niet direct duidelijk zal zijn. Zie onderstaande afbeelding.

Wanneer je het zip bestande succesvol hebt geupload kun je de backup importeren in onze database. Je klikt dan op de blauwe knop "importeren". Dit zal afhankelijk van het aantal foto's enkele seconden tot enkele minuten duren net als het synchroniseren.

Als alles is ingevoerd krijg je een melding dat de import succesvol was.

Mochten er na het lezen van deze handleiding nog vragen zijn neem dan contact met ons op.